Witaj! Logowanie Rejestracja
%%%



Diabel
Liczba postów:7,948 Reputacja: 10,216
21-11-2021, 15:06 #1,541
Jest wlasnie swieto Beaujolais, zupelnie przeoczylem, ale uderzam na Krupnicza 14 po jakies winko dobre jak co roku.



= sietniok na Madagaskar===
#FilipiakDosc


manolo1
Liczba postów:204 Reputacja: 53
21-11-2021, 19:38 #1,542
(20-11-2021, 12:15)KruszynaKSC napisał(a):  Rany boskie co to sami abstynenci juz na forum ze watek spadl na 4 strone??

Wczoraj byla degustacja domowych przetworow spirytusowych Wink  Naweki wyszly wyborne... Moje...Malinowka,wisniowka, mietowo-cytrynowa oraz pigwowa...
Brat oprocz wyzej wspomnianych z agrestu z porzeczki czarnej i czerwonej z czeresni i z mirabelek...
Hitem agrestowa!! i moja pigwowa... wiekszosc ma troszke ponad 40% Brata pigwowka ma mniej bo 30%...
Bawi sie ktos w takie trunki domowe??
Maceruje dziką różę ( rewelacja! w tym roku postawiłem 4 słoje 4,5l) oraz pigwówkę ( najlepsza z nalewek obok derenia).
Kruszyna masz przepis na agrestówke?



KruszynaKSC
Liczba postów:10,351 Reputacja: 14,324
21-11-2021, 20:10 #1,543
Jutro zapytam brata to napisze przepis co i jak...

Co do nalewki z róży... bratowa w tym roku oosadzila wzdłuż ogrodzenia sporo krzaczkow specjalnie wlasnie na nalewki na przyszły rok..



"Kocham, kocham tylko Ją!!!
Zawsze, zawsze będę z Nią!!!
Nawet, nawet w chwili zlej!!!
Nigdy, nie opuszczę Jej!!!"

manolo1
Liczba postów:204 Reputacja: 53
21-11-2021, 20:41 #1,544
Ja mam miejsce 30km od Krk, gdzie jest tyle krzaków, że w ciągu 4h zbieram 10kg



KruszynaKSC
Liczba postów:10,351 Reputacja: 14,324
23-11-2021, 18:04 #1,545
(21-11-2021, 19:38)manolo1 napisał(a):  Kruszyna masz przepis na agrestówke?


2 kg agrestu
1 kg cukru
1 litr spirytusu
wody w zaleznosci ile sie zrobi soku ...tak wedlug Ciebie jaki procent chcesz miec nalewki...

Owoce pozbawiamy ogonków nacinamy kazdy jeden i lekko zgniatamy...
Do słoja wsypujemy pognieciony agrest i zalewasz go spirytusikiem na 6- 7 dni.. pozniej zlewasz spirytus a agrest zasypujesz cukrem... ok 10 dni zostawiasz zeby sie sok wytracil... pozniej zlewasz sok...mieszasz ze spirytusikiem ktory wczesniej moczyl sie z agrestem i odstawiasz na miesiac czy tam dluzej zeby popracowalo wszystko razem i sie "przegryzlo" my probowalismy po ok miesiacu lezakowania..pyszna...



"Kocham, kocham tylko Ją!!!
Zawsze, zawsze będę z Nią!!!
Nawet, nawet w chwili zlej!!!
Nigdy, nie opuszczę Jej!!!"

Diabel
Liczba postów:7,948 Reputacja: 10,216
23-11-2021, 23:36 #1,546
Aleś mi smaka zrobił tą agrestowką



= sietniok na Madagaskar===
#FilipiakDosc

pawelski
Liczba postów:1,007 Reputacja: 1,010
24-11-2021, 00:27 #1,547
Jeśli woda w zależności czy też na oko to mi pachnie 60% mocy :O



the Painter
Liczba postów:1,180 Reputacja: 6,225
24-11-2021, 04:04 #1,548
Jaki agrest najlepszy? Ten duży, zielony, kwaśny, czy mały, czerwony, słodki?

Caution! WET PAINT



-Niech będzie pochwalony...!!!
-NASZ KLUB BIAŁO-CZERWONY!!!
-A dla mend płacz i lament!!
-NA WIEKI WIEKÓW! AMEN!!!

KruszynaKSC
Liczba postów:10,351 Reputacja: 14,324
24-11-2021, 07:10 #1,549
U brata bylo wymieszane bo agrest mielismy z ogordka swojego ...a mamy wlasnie i czerwony i zielony..



"Kocham, kocham tylko Ją!!!
Zawsze, zawsze będę z Nią!!!
Nawet, nawet w chwili zlej!!!
Nigdy, nie opuszczę Jej!!!"






Skocz do: