No to do kompletu: gdzie jest najlepsza pizza w Krakowie
12-01-2018, 19:44
#62
Nie wiem czy jeszcze jest ale w Nolio mieli wysmienite Tiramisu pistacjowe!!!! Urywalo jaja z zachwytu!!!Powaznie.... Jest jeszcze??
"Kocham, kocham tylko Ją!!!
Zawsze, zawsze będę z Nią!!!
Nawet, nawet w chwili zlej!!!
Nigdy, nie opuszczę Jej!!!"
12-01-2018, 20:10
#63
Nie jadam słodyczy i unikam cukru, ale patrząc na menu, to jest w karcie 

NIECH BĘDZIE POCHWALONA BOSKA CRACOVIA
Legum ministri magistratus, legum interpretes iudices, legibus denique idcirco omnes servimus, ut liberi esse possimus.
13-01-2018, 23:27
#64
nie zastanawiam się, z czego się składa pizza, tak samo jak w przypadku parówek 
Mi smakuje pizza z HUSAJNA przy Bieżanowskiej. 50 zł za 60 cm, zawsze jadam "terrorystę", bo taka na ostro. Mi smakuje

Mi smakuje pizza z HUSAJNA przy Bieżanowskiej. 50 zł za 60 cm, zawsze jadam "terrorystę", bo taka na ostro. Mi smakuje

JESTEM DUMNY Z BYCIA POLAKIEM !
Nie z każdym "krzyżuje" się opiniami, chociaż to lubię, cenię swój czas.
14-01-2018, 13:54
#65
Gdyby ktoś znalazł się w Krynicy polecam pizzerie "Węgierska Korona". Pizzeria poza b.smaczną pizzą oferuje fajny klimat plus widok na Krynicki deptak.
14-01-2018, 13:54
#66
Restauracja Metro - Rondo Mogilskie.
"Janusz w zarządzaniu klubem sportowym" Filipiak.
14-01-2018, 21:08
#67
"węgierska" z Krynicy to czołówka! poza doskonałą pizzą serwują tam wyśmienite tortellini w 3 serach, miazga!
najlepszą pizzę w Krakowie robię ja,we własnym, kopułowym piecu chlebowym w ogrodzie.
Poza tym wędzę najlepsze pstrągi i jestem skromny.
najlepszą pizzę w Krakowie robię ja,we własnym, kopułowym piecu chlebowym w ogrodzie.
Poza tym wędzę najlepsze pstrągi i jestem skromny.
14-01-2018, 21:29
#69
Kruszyna, na sukces wpływa kilka czynników..
-ryba, najlepiej potokowa, w górskich rzekach można jeszcze taka złapać, lub złowiona w stawie u przyjaciela (czysta woda, naturalny pokarm), ewentualnie z komercji np tej w pobliżu Łososiny - Żegociny.
-wędzarnia (moja jest z cegły i gliny i ma przemyślaną konstrukcję
-drewno (owocowe i olcha + jałowiec w małych ilościach w odpowiednim czasie)
-solanka (ryba przed dłuższą kąpielą musi być odpowiednio wysuszona
-whisky lub piwo, bo przy whisky zimą a piwie latem najlepiej się wędzi. whisky musi być drogie a piwo zimne i z Łomży

-ryba, najlepiej potokowa, w górskich rzekach można jeszcze taka złapać, lub złowiona w stawie u przyjaciela (czysta woda, naturalny pokarm), ewentualnie z komercji np tej w pobliżu Łososiny - Żegociny.
-wędzarnia (moja jest z cegły i gliny i ma przemyślaną konstrukcję
-drewno (owocowe i olcha + jałowiec w małych ilościach w odpowiednim czasie)
-solanka (ryba przed dłuższą kąpielą musi być odpowiednio wysuszona
-whisky lub piwo, bo przy whisky zimą a piwie latem najlepiej się wędzi. whisky musi być drogie a piwo zimne i z Łomży

15-01-2018, 21:42
#70
EnPlato w Bibicach, wszystko sprowadzane z Włoch, cienkie ciasto... poezja, coś pięknego. Dużo bywałem we Włoszech i nawet tam ciężko o taką pizze
![[Obrazek: 23795160_1748721218494312_37654651280099...e=5AEEFA0B]](https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23795160_1748721218494312_3765465128009980560_n.jpg?oh=84279a9c7c98341790a4a92ce9bfd49b&oe=5AEEFA0B)
![[Obrazek: 23795160_1748721218494312_37654651280099...e=5AEEFA0B]](https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23795160_1748721218494312_3765465128009980560_n.jpg?oh=84279a9c7c98341790a4a92ce9bfd49b&oe=5AEEFA0B)
23-12-2019, 14:53
#72
Tesone i pizza portobello... najelpsza pizza pod wzgeldem smaku i skladnikow....Mistrzostwo swiata...Kazdemu komu ja polecalem wychodzil zachwycony ....
"Kocham, kocham tylko Ją!!!
Zawsze, zawsze będę z Nią!!!
Nawet, nawet w chwili zlej!!!
Nigdy, nie opuszczę Jej!!!"
23-12-2019, 17:44
#73
Bakłażan na ruczaju, ale też dobra była z huty niedaleko szkoły nauki jazdy os. na lotnisku
24-12-2019, 09:40
#74
Kiedys trattoria Rialto na Ruczaju, teraz "Aż się uszy trzęsą" w Swoszowicach, niedaleko poczty.
24-12-2019, 10:52
#75
w Swoszowicach to ten sam właściciel co skowronki, kaczki, pizzeria vis a vis orlena w wieliczce i faktycznie wysoki poziom trzymają.
24-12-2019, 13:32
#76
Jadacie pizzę na Wigilię? 

Łatwiej jest oszukać człowieka, niż przekonać go, że został oszukany.
![[Obrazek: 0_0_520470275_jest_chujowo_ale_stabilnie...middle.jpg]](https://www.chamsko.pl/demot/0_0_520470275_jest_chujowo_ale_stabilnie_przez_eheehe20_middle.jpg)
24-12-2019, 16:42
#77
Ja mam włoskie korzenie :-D
A serio to część wigilijnych potraw mi nigdy nie leżała ale jakoś pizzy nikt nigdy nie zaoferował w zamian :-)
A serio to część wigilijnych potraw mi nigdy nie leżała ale jakoś pizzy nikt nigdy nie zaoferował w zamian :-)
433...164...
Ultras Lech `01
Dumny z bycia Pyrą, za co wszyscy nienawidzą.
24-12-2019, 17:15
#78
U mnie górę biorą konserwatywne poglądy i krakosko-podhalańskie korzenie zatem kotlet, pizza, krewetki i kurczak po wietnamsku.
Rodzina u bram a gwiazdka spada, to nasz czas..
Rodzina u bram a gwiazdka spada, to nasz czas..